Porsche peaks veel selle aastanumbri sees esitlema oma supersportlikku täiselektrilist Taycanit. Ent tundub, et hollandlased on emafirmast kiiremad ja on oma elektrilise sportauto juba ammu valmis ehitanud – nimelt tegeleb firma Voitures extravert alates 2016. aastast Porsche 911 klassikute elektrifitseerimise ja uuele elule aitamisega.

See, et just hollandlased tulid mõttele, anda klassikutele uus elu, on üsna loogiline – Madalmaadest leiab tuhandeid vanu Porsche 911 mudeleid, meiegi fännid käivad tihtipeale just Hollandist oma tulevast hobiautot otsimas.

Elektriajamiga varustatud ja detailideni viimistletud uuestisündinud vintage Porsche 911 mudelinimetuseks on quintessenza (kvintessents, asja tuum, ld k "quinta essentia’ (viies olemus)).

2018. aastal tootsid hollandlased 5 Porsche klassikutel põhinevat elektriautot. Värskeima uudise saime aga paar päeva tagasi: avalikustati esimesed fotod ja videolõik tänavusest uuest iludusest – 2019 mudeliaasta quintessenza on täiselektriline, kiire, turvaline ja muretult 400-kilomeetrise sõiduulatusega.

Kvintessents klassiku parimatest omadustest

Armastatud klassik ja nii mõnegi autofänni unistuste autokollektsiooni liige Porsche 911 on taas reaalselt ja tänapäevaselt sõitmiseks saadaval.

Quintessenza 58kWh elektriajam annab juhi käsutusse 911Nm pöördemomendi (märkasite vihjet, eks). Ja kui ei teaks, et see on quintessenza, siis arvaks, et tegu on Porsche 911 klassikuga.

Erakordne detailitäpsus iseloomustab kõike, mida Voitures Extravert teeb. Kui juba selliste klassikute kallale minna, siis pieteeditundega ja kvaliteetselt. Kui juba, siis olgu see kvintessents Porsche 911st, kõigest, mis sellest autost meeldejääva ja ihaldusväärse teeb.

Algmaterjaliks olevad doonorsõidukid on enamasti vähem kui täiuslikus konditsioonis. Tootjafirma filosoofia kohaselt on ilu üks õrn asi, mille säilitamiseks ja taaselustamiseks võetakse kasutusele uusimad ja parimad tehnoloogilised lahendused.

Uute komponentide kasutamisel on lõpptulemus parem kui pelgalt uus auto. Interjööris antakse klassikalisele disainile läbinisti uus kvaliteet. Tulemuseks on ajaränd minevikku, parimal võimalikul viisil.