Eakad juhid on katlemata kogenud ning oma auto kasutamisel ka vilunud. Paraku aeglustub vananedes inimese reaktsioonikiirus ning tundmatutes olukordades on otsuse langetamine keerukam. Osa ohtlikke haigusi – näiteks dementsus – hiilivad aga nii salamisi ligi, et sellest üksnes “tagumikutundega” aru saada võib…

Lihtne on mammale või papale öelda, et ära istu rooli, kui sa ei tunne end kindlalt, aga kuidas talle selgeks teha, et auto juhtimine käib talle tõesti üle jõu ning pole enam turvaline?

Vanaemal või vanaisal on tihtipeale ka endal piinlik tunnistada, et silmanägemine pole enam endine ning auto juhtimine tekitab pigem hirmu kui vaimustust.

Heast perearstist on siinkohal kahtlemata abi: iga-aastasel “korralisel tehnoülevaatusel” ütleb tohter ausalt, kui auto juhtimine võib olla liigne risk. Ka lähedaste toetusest võib olla palju abi, et autojuhtimine edaspidi kellegi teise hooleks jätta.

Videos annab vanaema võtmed rõõmsal meelel lapselapsele ning palub end edaspidi sõidutada. Vanaema teeb täpselt nii nagu videos soovitatakse: käib igal aastal vähemalt korra perearsti juures ning külastab ka silmaarsti.
Loe edasi siit