Tehniliselt põhineb suuresti Bugatti Chironil - sealt on laenatud näiteks 16 silindriga 8-liitrine 1120 kW (1500 hj) mootor, kuid ka teised tehnilised lahendused. See tähendab tõenäoliselt ka seda, et sõidukogemus (kui keegi sellise ülikalli autoga üldse kunagi sõitma hakkab) jääb sisuliselt samaks, mis Chironil.

Samas on masin oluliselt agressiivsema disainiga - selle loomisel oli eeskujuks Jean Bugattile isiklikult kuulunud legendaarne samuti üleni musta värvi Type 57 SC Atlantic, mis kahjuks II maailmasõja ajal kaduma läks. Kokku loodi selliseid masinaid ainult neli tükki ning kolm neist on veel alles. Bugatti kaduma läinud Type 57 kandis hüüdnime "La Voiture Noire", mis tähendab tõlkes "must auto". Vaadates uue masina väljanägemist, sobib hüüdnimi ka sellele ideaalselt.

Type 57 SC Atlantic, millest uue Bugatti disainimisel inspiratsiooni koguti

Loomulikult on masinal süsinikkiust tehtud kere ning spetsiaalselt selle mudeli tarvis loodud kuue väljalasketoruga summutisüsteem. Tagatuli koosneb ühest efektsest LED-ribast ning muudab masina väljanägemise veel laiemaks, kui see tegelikult on. "Iga komponent on tehtud käsitsi. Me töötasime disaini kallal pikka aega, kuni polnud enam midagi parandada," ütles Bugatti disainer Etienne Salomé The Drive'ile.

Huvitaval kombel ei näidanud ettevõtte esindajad auto sisemust, samuti ei avaldatud selle kohta pressimaterjalides mitte ühtegi fotot. Selle põhjuseks võib olla asjaolu, et masin pole veel päris lõplikult valmis - Bugatti sõnul läheb selle lõpetamiseks veel umbes kaks ja pool aastat.

"Meie kliendibaas koosneb inimestest, kes on harjunud tellima eritellimusel jahte ning eralennukeid. Kui võrrelda auto hinda kunstiga, pole hind üldse nii märkimisväärne, kui tunduda võib," ütles The Verge'ile Bugatti disainijuht Achim Anscheidt. Arvestades, et Bugattide hind tõuseb ajas sarnaselt kunstile, mitte ei lange nagu tavaautodel, võib Anscheidti hea paralleeli toomise eest tunnustada.

Spekuleeritakse, et masina saladuslik ostja võib olla Ferdinand Piëch - autokollektsionäär, Ferdinand Porsche lapselaps ning endine Volkswagen Grupi juhatuse liige (mille alluvuses Bugatti nüüd ettevõttena toimetab). Piëchil on suur superautode kollektsioon, kuhu kuuluvad näiteks mitu Bugatti Veyronit.