Ettevõtte kodulehel avaldatud pressiteates teatatakse, et igal aastal põhjustab päikesevalgus tuhandeid õnnetusi ning see number on kaks korda suurem kui teiste ilmastikunähtuste puhul. Kuna autodes on seejuures aastatepikkuse arendustöö jooksul päikesesirmidele väga vähe tähelepanu pööratud, otsustatigi seda nüüd teha.

Virtual Visori nime kandev uus sirm koosneb läbipaistvast LCD-ekraanist ja juhti jälgivast kaamerast. Ühes kaamerapildiga tegutsevad algoritmid tuvastavad, kus Päike ja juhi silmad asuvad ning muudavad selle osa läbipaistvast ekraanist tumedaks, nii et Päike ei saa juhile silma paista. Seejuures kohaneb sirm reaalajas - kui juht pead liigutab, reageerib sellele ka sirm.

"Valdava osa juhtide jaoks ei ole praegused päikesesirmid piisavad, et ohtliku päikesepaiste eest kaitset pakkuda," ütles Boschi automultimeedia osakonna arendusjuht Steffen Berns, kelle alluvuses olev meeskond lahenduse välja töötas. "Vahel on kõige lihtsamatel leiutistel suurim mõju ja Virtual Visor muudab kindlasti seda, kuidas juhid teed näevad."

Boschi esindajad ei oska öelda, millal lahendus päriselt autodesse võiks jõuda, kuid nende sõnul peetakse läbirääkimisi vähemalt ühe autotootja ja ühe veoautotootjaga. Kuna hetkel on tegemist veel prototüübiga, võtab esimese reaalses kasutuses oleva virtuaalpäikesesirmiga auto valmimine tõenäoliselt veel paar aastat.

Virtual Visorit tutvustati hetkel USA-s toimuval CES 2020 messil. Lahendus sai ettevõtte innovatsiooniauhindade jagamisel ka kõige parema innovaatilise lahenduse preemia.