Mullusel Pariisi autonäitusel debüteerinud ideeautost ei erine seeriaversioon just palju. Omapärase ja vastuolulisi reaktsioone tekitava näoilmega auto mõjub kokkuvõttes soliidselt, meenutades enim uut BMW 5. seeria GT'd. Margi luksusmaasturite perre X3, X5 ja X6 kõrvale sobitub X1 kenasti.

Salongi poolest annab uustulnuk senisele beebimaasturile X3'le küll silmad ette - X1'l on lihtsalt palju soliidsem ja luksuslikum interjöör. iDrive'i ekraan ja kõik valitsed ning nupukesed on suunatud juhi poole. Kokkuvõttes meenutab sisu tegumood enim Z4 Roadsteris nähtut.

Baasmudeleiks on ökonoomsed xDrive18i ja xDrive18d, millele järgnev xDrive20d arendab juba 177 hj, jõuab 100 km/h'ni 8,4 sekundiga ning kulutab 100 km läbimiseks keskmiselt vaid 5,8 liitrit kütust. xDrive23d arendab juba 204 hj, jõuab sajani 7,3 sekundiga ning liigub kuni 223 km/h. Tippmudeli xDrive28i maksimaalne kiirus on veidi suuremgi - 230 km/h.

Nelikveolistele xDrive'idele lisaks on tõenäoliselt oodata ka tagaveolisi sDrive mudeleid. Peale septembrikuist esitlust paiskub X1 ka kohe turgudele müüki ning jõuab novembri alguses ka meie maale.