2020. aasta alguses jõuab tootmisse venemaine väike elektriauto Zetta (Zero Emission Terra Transport Asset) ehk nullheitmega maismaa transpordivahend. Zetta varasem projektinimi oli El Panda.

Auto hind algab umbes 6400 eurost (450 000 rubla) ja seda hakatakse tootma Togliatti tehases, aga AvtoVAZi märki see kandma ei hakka: superkompaktide tootmiseks on ehitatud omaette tehaseruumid ja tootmisliin.

Tööstus- ja kaubandusminister Denis Manturov kinnitas väljaandele Za Ruljem, et Zetta tüübikinnituse saamine on lõpusirgel ning uue aasta algupoolel auto tõepoolest ka müügile jõuab.

Zetta on väidetavalt algusest lõpuni Venemaal valmis ehitatud e-auto, mille puhul on insenertehnilisi lahendusi, mida mitte üheltki teiselt elektriautolt leida ei ole.

Mudeli puhul on fookuses kaks peamist eesmärki: Zetta peab olema võimalikult paljudele taskukohane sõiduk ja see peab olema efektiivne: ühe laadimisega rohkem kilomeetreid.

Ainus, mis Zetta puhul mujalt sisse ostetakse, on akud: need tulevad Hiinast. Akupaki maksumus moodustab peaaegu 50% kogu autokese hinnast.