Ühe auto skaneerimiseks kulub umbes pool sekundit, vahendab The Newspaper. Seadme tööraadius on umbes 20 meetrit ning tundlikkus kuni 120 km/h liikuvate masinate suhtes.

Alcolaser suudab teistest võimalikest etanoolikandjatest segadusse sattumata tuvastada sõiduki salongis alates ühe pudeli õlle suurusest alkoholikogusest tulenevaid väljahingatavaid alkoholiaurusid. Ehk siis reageerib nö. ühele alkoholikogusele.

0,1-promillises joobes isik suudab täita keskmise auto kinniste akendega salongi laserile äratuntava koguse alkoaurudega umbes poole tunniga. Mõistagi lahjendab õhku aktiivselt töötav ventilatsioonisüsteem.

Süsteem töötab spektroskoopia põhimõttel, mille kohaselt peegeldub valgus erinevatelt molekulidelt erineval moel. Joobes juhi ning joobes kaassõitja vahel Alcolaser vahet ei tee, samuti reageerib see näiteks istmele paiskunud avatud õllele. Siiski on tegemist uskumatult nutika seadmega, mida on juba esitletud mitmetel messidel ning mille katsetamise vastu on Venemaa miilits näidanud kõrgendatud huvi.

Jälgi EkspressAuto uudiseid ja artikleid ka Twitteris!