Alkomeetrid on üldjuhul kas suured, inetud, huulikutega või piiksuvad. Kui disain on Sulle oluline, pakub ülimalt šikki lahendust alkomeeter Lapka BAM, kirjutab Kahvel.ee.

Tegu on silindrikujulise vidinaga, mis disainilt meenutab Apple'i uut Mac Pro lauaarvutit.

Seadmel endal ei ole ekraani ega muud indikaatorit joobeastme visualiseerimiseks. Seevastu kuvatakse puhutud tulemus iPhone'i või mõne muu nutitelefoni ekraanil. Alkomeetrist jõuab info nutiseadmesse helilainete abil.

Silinder sisaldab endas samasugust elektrokeemilist andurit, mida kasutatakse politsei käsutuses olevates alkomeetrites ning see suudab määrata oletatava alkoholi hulga veres.

Lapka BAM-i arendaja on venelasest disainer Vadik Marmeladov. Innustust stiilse alkomeetri tegemiseks sai ta oma eelmise projekti Lapka Environment Monitori suurest edust. Marmeladov nägi, et inimestel on huvi stiilsete mõõdukite, andurite ning sensorite vastu.

Fotod: tootja

Kuigi disainilt erineb uus alkomeeter praegustest palju, on kasutus täpselt samasugune – selle sisse tuleb tugevasti puhuda. Erinevalt teistest sarnastest toodetest edastatakse tulemused helilainete abil nutiseadmesse, mis omakorda kuvab need oma ekraanil.

Peainsener Sergey Philippovi sõnul ei soovinud nad Bluetoothi kasutada, kuna see oleks akukestvusele väga halvasti mõjunud.

Lapka BAM jõuab müügile oktoobris ja see hakkab maksma 199,99 dollarit.