Just nii mõtles Šveitsi ettevõtja Andras Birrer, kui otsustas hakata sageli reisivatele või pikemale puhkusele suunduvatele inimestele välja üürima võlts-politseiautosid.

Kogu lugu sai alguse reklaamitrikist Birreri kodulinna Sursee kohalikus ajalehes.

Autorendifirma omanikule Birrerile tuli hiilgav mõte võõbata üks Hyundai i40 Šveitsi politseivärvidesse, paigaldada sellele vilkurid ja reklaamida seda tõhusa murdvaraste-vastase hirmutisena.

Ajalehes avaldatud kommertstekst oli järgmine: "Sa ei soovi, et su koju sisse murtaks? Sul seisab ees pikem puhkusereis? Rendi meie politseiauto — pargime selle kogu Su eemalviibimise ajaks Su maja ette."

See oli mõeldud promotrikina, kuid inimesed tundsid pakkumise vastu nii suurt huvi, et Šveitsi mehaanik otsustaski ebatavalist teenust osutama hakata.

Nüüdseks on tal terve tallitäis järeletehtud politseiautosid, mida ta pakub hinnaga 250 franki (u 200 eurot) ühe nädala eest.

Birrer teenib skeemiga vägagi korralikult, kuna see on muutunud populaarseks suvitajate ja inimeste hulgas, kes on sunnitud sageli reisima ning usuvad tõsimeeli, et liba-politseiautod vargaid eemal hoiavad.

Kuna politseiauto rooli istumine on seadusega keelatud kõigile peale kutseliste politseiteenistujate, toimetatakse Andras Birreri autod soovitud kohta veokiga ning need peavad jääma samasse paika seisma kokkulepitud rendiperioodi lõpuni.

Šveitsi politseijõud suhtuvad nende libaautode tõhususse skeptiliselt.

"Küsimus on, kas see tegelikult peatab vargad, eriti, kui nood näevad seda nädalate kaupa liikumatult maja ette pargituna seismas," märkis politsei pressiesindaja Ulf Wigger.

Ülalolev foto on illustratiivse tähendusega ja kujutab suvalist Šveitsi politseiautot.