• Rohkem ruumi, mugavam ja suurem pakiruum
• Võimsam, kuid säästlikum mootorivalik
• Hind alates 22 990 eurost

Kolm RAV4 põlvkonda on olnud müügil enam kui 150 riigis ja alates 1994. aastast on neid müüdud üle 4,5 miljoni, millest enam kui 1,2 miljonit müüdi Euroopa turgudel. Eestis hõlmas eelmisel aastal RAV4 oma segmendi turuosast 10%.

Uus RAV4 on mõeldud aktiivse elustiiliga perekondadele, kes vajavad rohkem ruumi ja paindlikkust. Neljanda põlvkonna RAV4 on oma eelkäijast 205 mm pikem, 30 mm laiem ja 25 mm madalam.

„Uuel RAV4-l on eripärane kujundus, rafineeritud tipptasemel salong ja uus integreeritud dünaamiline veosüsteem ning ökonoomsed mootorid, mis pakuvad klientidele kaasahaaravat sõidukogemust,” kirjeldab uut mudelit Toyota müügi- ja turundusjuht Raigo Kaseorg.

4,57 m kogupikkuse ja 2660 mm teljevahega uus RAV4 on nüüd oluliselt avaram, ent sõiduk on säilitanud oma kompaktsed välismõõtmed ja seeläbi ka hea manööverdusvõime. Pakiruumi on pikendatud ja see mahutab nüüd 547 liitrit.

Mootorivalikus on nüüd 151 hj 2,0-liitrine bensiinimootor ja 150 hj 2,2-liitrine D-4D diiselmootor. „Kõiki neid mootoreid iseloomustab madalam CO2 tase, mis on alla toodud keskmiselt 12%,” ütleb Kaseorg.

Tänu uuele, mugavamale ja suuremat keskendumist võimaldavale juhtimisasendile on uuel RAV4-l olemas kõik linnamaasturi põhiomadused, lisaks kuulub varustusse täiustatud esi- ja tagavedrustus, modifitseeritud elektriline roolivõimendi ja uus integreeritud dünaamiline veosüsteem koos uue sportrežiimi funktsiooniga.

Uus RAV4 vastab sõitjate ja jalakäijate kaitse väga rangetele standarditele, mis on välja töötatud selle Toyota kompaktse linnamaasturi kolme põlvkonna jooksul, lisaks on sõiduki aktiiv- ja passiivohutust veelgi täiustatud.

Kaseorg tõdeb: „Ülijäiga kerekonstruktsiooniga uus RAV4, millel on lööki hajutavad elemendid, tagab optimaalse kaitse sõitjatele ja jalakäijatele kokkupõrke korral ning on tehtud vastavaks Euro NCAP 2013. aasta range kokkupõrkekatse programmi viie tärni nõuetele.”

Uuele RAV4-le võib paigaldada ka kolm uut tehnilist lahendust, milleks on automaatsed kaugtuled, sõidurajalt lahkumise hoiatussüsteem ja pimeala monitor, mis suurendavad veelgi ohutust ja juhi mugavust.

Uue põlvkonna Toyota RAV4 hind algab 22 990 eurost.