Uue Outbacki võit on seda väärtuslikum, et see on juba teine järjestikune võit Subaru jaoks. Eelmisel aastal pälvis Motor Trend aasta SUV tiitli uue põlvkonna Forester ning kunagi varem pole ükski autotootja seda tiitlit kahel järjestikusel aastal pälvinud.

„Mõiste crossover looja ning sellele segmendile aluse pannud Subaru Outback pidi Motor Trend korraldatud aasta auto valimistel rinda pistma väärikate konkurentidega," kõneleb ametlik teade. Lisaks uuele Outbackile osalesid konkursil Acura ZDX, Audi Q5, Cadillac SRX, Chevrolet Equinox, GMC Terrain, Lexus RX, Lincoln MKT, Mercedes GLK, Toyota 4Runner ja Volvo XC60.

Žürii kiitis parimaks valitud Subaru Outbacki auto maastikuvõimekuse, praktilisuse, ruumikuse, eeskujulike sõiduomaduste ning mõistliku hinnataseme eest. Kokkuvõttes leidis žürii, et Subaru näol oli tegemist parima kombinatsiooniga kõikidest vajalikest elementidest.

Ajakirja Motor Trend peatoimetaja Angus MacKenzie lisas: "Subaru Outback näitab selgelt, milline peab tänapäevane SUV olema. Kaasaegne autoostja soovib hea juhitavuse kuid mugavat ning ruumikat autot. Lisaks peab see tulema toime ka teedeta maastikul ning tagama seejuures ka mõistliku kütusekulu. Nagu läinud aastal Forester, suudab ka Subaru Outback seda kõike pakkuda atraktiivse hinnatasemega."