• Šveitsi Aasta Auto 2014
• Lätis saavutas teise ja Leedus kolmanda koha
• Eestis pääses 6 finalisti hulka

Auhinna annab välja Šveitsi saksakeelne nädalakiri “Schweizer Illustrierte” koostöös teiste väljaannetega kolmandat aastat järjest. Šveitsi Aasta Auto 2014 konkursi žürii koosnes 14 ajakirjanikest, spetsialistidest ja rallisõitjatest, kes hindasid viimase kaheteistkümne kuu jooksul Šveitsis müügile jõudnud 37 uut automudelit erinevate kriteeriumite järgi.

Peale staatilist ülevaadet ning kandidaatide testimist suletud rajal tuli võitjaks uus Peugeot 308, mille taha jõudsid poodiumile BMW i3 ja Tesla Model S.

Šveitsi žüriile avaldas erilise mulje uue 308 tõhusus tänu auto vähendatud kaalule ja optimeeritud aerodünaamikale ning auto üldine dünaamika.

Peugeot Baltic turundusjuhi Kerli Maro sõnul on uus 308 jõudnud tekitada autoostjates ja -huvilistes suurt elevust. „Selles autos on suudetud ühendada üsna haruldane kooslus disainist, sõidurõõmust, praktilisusest ja keskkonnasäästlikkusest. Nende omaduste juures pole imeks panna, et huvi on kõrge ning Aasta Auto konkurssidel Euroopas ja kõigis Balti riikides on uus 308 tugev finalist,“ rääkis Maro.

Uue Peugeot 308 hinnad algavad 13 990 eurost.

Whatcar’i proovisõitu uue 308-ga saad lugeda siit.

Proovisõite mujal: