• Esmaesitlus Brüsseli autonäitusel
• Uue põlvkonna 1,6 CDTI diiselmootorid
• Endisest veelgi täiuslikum, tõhusam ja funktsionaalsem

Nüüd esitleb Opel uut Merivat, mis on endisest veelgi täiuslikum, tõhusam ja funktsionaalsem. Esmaesitlus leiab aset jaanuari keskel toimuval Brüsseli autonäitusel.

Auto esiosa juures kohtab äsja Frankfurdis esitletud uue Opel Insignia jooni. LED tehnoloogiat kasutatakse nii päevatulede kui ka tagatulede juures.

Uuel Merival on Opeli uue põlvkonna 1,6 CDTI diiselmootor, mis teeb hetkel oma debüüdi Zafira Toureris. Oma klassi madalaima müratasemega diiselmootor on esialgu saadaval võimsusega 100 kW/136 hj ja maksimaalse pöördemomendiga 320 Nm. Kütusekulu on kõigest 4,4 l/100 km ja CO2 pääst vaid 116 g/km. 2014. aasta jooksul lisanduvad veelgi madalama kütusekulu ja CO2 päästuga 1,6 liitrised diiselmootorid.

Lisaks 1,6 liitrisele diiselmootorile vastavad kõik uue Meriva bensiini- ja LPG mootorid juba praegu tulevastele rangetele Euro 6 saastenormidele. 1,4 liiitrised bensiinimootorid (88 kW/120 hj ja 103 kW/140 hj) on nüüd saadaval koos uuendatud madala hõõrdumisega kuuekäigulise automaatkäigukastiga. Viie- ja kuuekäigulisi manuaalkäigukaste on oluliselt täiustatud ja tulemuseks on veelgi täpsem käiguvahetus ning sujuv töö minimaalsete pingutustega.

“Kümme aastat tagasi seisis esimene Opel Meriva turul üksipäini. Nüüd kuulub sellesse segmenti üle 20 mudeli, ent ergonoomia ja paindlikkuse poolest ei ole Merivale võrdset. Lisaks on uut Merivat oluliselt täiustatud. Uus versioon pakub uuendatud disaini, uue põlvkonna puhast ja võimsat diiselmootorit, täiustatud jõuülekannet ja uue põlvkonna IntelliLink info- ja meelelahutussüsteemi. Uue Meriva abil loodame jääda enda poolt kümne aasta eest loodud kategooria tippu,” ütles Opeli tegevjuht dr. Karl-Thomas Neumann.