Senine Fordidele omane kineetiline disain on üle aia heidetud (uue suuna nimi on siiski Kinetic 2...), liigseid nurki ja volte enam pole, küll aga on auto kujustusse siginenud meeldiv-inimlik lainelisus, mis iseäranis õlajoones võimas-võrgutavalt mõjub. Uus Mondeo on päris ilus, on selge päris esimese pildile heidetud pilgu järel. Ja kuigi sel ühtegi üksüheselt Jaguarile üle kantavat detaili pole, on elegants küll samast klassist ja lõhnab sarnaselt.

Auto astub publiku ette metallis, plastis ja rikkalikus high-tech-sisustuses märtsikuus Genfi autonäistusel. Mondeo saab hulga säästlikke mootoreid nii bensiini kui ka diislit eelistava seltskonna rõõmuks, ent sellest ahitatakse ka Opel Amperaga sarnanev elektriauto, mil sisepõlemismootor sõiduulatuse oluliseks pikemdamiseks siiski generaatorina pardal.

Ford Mondeo

Kas ja kuidas uus Ford Mondeo Jaguare meenutab, vaata lipulaeva XJ ning võimsaima Jaguari XKR näiteil videotestidest!

Mida see tähendab, kui jõuallikaks säärane kombinatsioon elektrimootorist ja generaatorine töötavast sisepõlemismootorist, vaata allpool lisatud Opel Ampera videotestist, mis võetud üles Hollandis: Amsterdami ning Haagi vahel pendeldades!

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!