Bentley Flying Spur GT neljaukselises sedaanis on ühendatud luksuslimusiini ja sportauto omadused. Pisima detailini läbimõeldud sõiduk on nagu kunstiteos: täpi “i”-le paneb ninaosast kerkiv Flying B kuju, mida ei leia varasematelt FS mudelitelt ning mille disainivärskendus sai tehtud brändi sajandaks juubeliks.

Uus Flying Spur on kujustatud, konstrueeritud ja käsitsi valmistatud Inglismaal, Bentley kodulinnas Crewe’is – auto on selge tunnistus, et mõni asi siin maailmas ei peaks kunagi muutuma (usaldusväärsus) ent sellega on nutikalt võimalik kombineerida tänapäevast oskusteavet ja moodsat tehnoloogiat – leed maatriks-esituled, nelikroolimine, juhiabid jms.

Võrreldes eelkäijaga on auto teljevahe kasvanud 130 mm ning reisijateruumis on selle võrra rohkem avarust. “B” nagu “Bentley” ei jää pimedalgi nägemata: isegi auto tagatuled on B-tähe kujulised ning sõitjaid tervitab pimedas ukse alla teele kuvatav Bentley signatuur.

Elektrooniline nelikroolimine teeb soliidsetes mõõtudes autoga manööverdamise ja sõitmise imelihtsaks. Kui küsida, kus on see punkt, kus omavahel saavad kokku sportauto ja limusiin, on vastus lihtne: “kohanduv vedrustus”, mis on nupuvajutusega vastavalt sõidustiilile muudetav ning muudab sõiduki iseloomu hetkega.

Viis lahedat fakti proovisõiduauto kohta

Sõitsime uue Bentley Flying Spur’iga kolm päeva ja pea pool tuhat kilomeetrit. Muuhulgas kulgesime hiirvaikselt keset ööd Kopli poolsaarel ning avastasime, et auto öönägemisseadet saab kasutada ka majade soojalekete tuvastamiseks. Ent ägedaid leide oli just selle konkreetse isendi puhul veel vähemalt viis.

Auto on tehase prototüüp

Meil proovisõiduks olnud Bentley Flying Spur on spetsiaalselt siinsetele ajakirjanikele ja potentsiaalsetele klientidele sõitmiseks saadetud tehase prototüüp. Mis tähendab, et see on päris unikaalne auto.

Proovisõitude ajal kogutakse detailset infot sõitude ja kasutajakogemuse kohta ning pärast proovifaasi lõppemist saadetakse autod koju Inglismaale, kus neist kogu “tarkus” välja võetakse ja mudeli täiustamise hüvanguks rakendatakse.