Eestis selliseid uuringuid ei tehta, aga automüüjate kinnitusel on siingi väga selged seosed auto keretüübi ja ostjate vajaduste ning eluviiside vahel. Kõlab loogiliselt, sest vaevalt 3-4-lapsega peresse kergekäeliselt sportautot soetama hakatakse, vaadatakse ikka mahtuniversaali või 7-kohalise maasturi poole.

Kabriod, rotsterid, hobiautod on rohkem vallaliste ja üksikute teema. Nii et kui tänavapildis mõnda erilist autot näete, oskate selle omanikust kujundada igal juhul mahlaka eelarvamuse.

KÕIGE TÄHTSAM ON JÄTTA KUSTUMATU MULJE

Meie imetabases tänapäevamaailmas on hea mulje jätmine üks tähtsamaid asju, eksole. Kellega sa suhtled, kuidas istud ja astud – kõik see räägib midagi selle kohta, kes sa selline oled.

Mõne jaoks on auto sõiduvahend punktist A punkti B liikumisel, teise jaoks tõeline võimalus end eksponeerida. Ükskõik, kas sul on punane kuri kabrio, suur perebuss, võimas kastikas või mõistlik sedaan, sinu auto räägib üsna palju selle kohta, kes sa oled.

Põhjuseks on see, et inimesed tunnevad tõmmet niisuguste toodete suhtes, mis väljendavad nende eelistusi ja väärtushinnanguid. Alateadlikult ostetakse asju, mis räägiksid ülejäänud maailmale midagi nende omaniku kohta. Aga mida siis su auto sinu kohta ütleb ja kuidas ta sinu isiksust defineerib?

HEA AUTOMÜÜJA KUI HINGEHALDJAS

Esimene, kes tõenäoliselt su isiksuse lahtimõtestamisega tegelema peab, on automüüja. Oled sa kunagi olnud olukorras, kus salongis autosid uurides astub juurde müüja ja ütleb, et see auto sobib teile, on täpselt nagu teie jaoks tehtud? On see ilus müügijutt või mõtleb ta päriselt ka nii?

Selgub, et alateadlikult teeme me valikuid, millel pole midagi pistmist meie praktiliste vajadustega – salongist perele 5-kohalist keskklassi autot valima minnes, astume muuhulgas ligemale sportlikele iludustele või hiiglamõõtu kõikjalsõitjatele – teatud tüüpi autod tõmbavad teatud tüüpi inimesi!

Hea müüja aga tabab biiti ning püüab inimest julgustada valima toodet, mis on “südame järele”. Mis selles siis lõpuks halba on? Eks see pere mahu ju ära ka kupeesse, kui kordamööda sisse istuda…
Loe edasi siit