Valida saab uue kuuekäigulise käsikäigukasti, uue kuuekäigulise automaatkäigukasti ja uue Multidrive S käigukasti vahel. Toyota Optimal Drive tagab maksimaalse võimsuse, minimaalse CO2 heitkoguse ja kütusekulu.

Hübriidajamiga Hybrid Synergy Drive® tõusis Toyota keskkonnasäästlike tehnoloogiate vallas liidriks. Uued Toyota Optimal Drive'i tehnoloogial põhinevad bensiini- ja diiselmootorid aitavad seda positsiooni kindlustada. Põhimõte on lihtne - sooritusvõime peab olema maksimaalne, CO2 heitkogus ja kütusekulu aga minimaalne.

Valvematic on Toyota vana hea muudetava klapiajastuse (VVT-i) tehnoloogia edasiarendus. Õhuvoo tõhusamaks kontrollimiseks on võetud kasutusele mehhanism, mis reguleerib pidevalt sisselaskeklappe. See edumeelne tehnoloogia vähendab kütusekulu ja CO2 heitkogust, tõstab võimsust ja pöördemomenti ning parandab kiirendust.

Multidrive S kasutab kõrgtehnoloogilist pidevat variaatorülekannet (CVT). Kui tavalised automaat- ja käsikäigukastid kasutavad erinevate ülekandearvude saavutamiseks sidurit ja mitut hammasratast, siis Toyota Multidrive S pakub tänu kahele koonusekujulisele plokile ja ülitugevale terasest kiilrihmale lõputul hulgal erinevaid ülekandearvusid.

Uus täiustatud 2,2-liitrine D-4D diiselmootor tagab madalatel pööretel suurema pöördemomendi ning tarvitab seetõttu vähem kütust. Koos tahmaosakeste filtriga (DPF) vastab see jõuallikas Euro V standarditele. Mootor on saanud uued piesopihustid, mis on tõstnud ühisanumsissepritse surve lausa uskumatu 2000 baarini.

2,2-liitrise D-4D võimsus on kasvanud 10% võrra, ulatudes nüüd 150 hj-ni (110 kW). Ka pöördemoment on kasvanud pööretel 2000-2800 p/min tervelt kümnendiku võrra ning on nüüd 340 Nm.

Mootori juurde kuulub uhiuus kuuekäiguline automaatkäigukast, mis tagab hea ja sujuva kiirenduse ning igakülgse sõidumugavuse, sest ei juht ega kaassõitjad ei tunneta käiguvahetuse ajal mingeid jõnksatusi. AI-SHIFT Controli (tehisintellektil põhineva käiguvahetuse) süsteemi abil saab valida ka sportrežiimi, mille puhul kasutatakse agressiivsemat käiguvahetusstiili.

Uue Toyota RAV4 hind algab 349 900 kroonist, mis kehtib standardvarustusega 2,0-liitrise Valvematici mootoriga RAV4 mudelile. Kõik tehnilised andmed ja hinnad on toodud veebisaidil www.toyota.ee.