Lisaks tavapärasele väljaõppele ja omandatud oskuste-teadmiste kontrollile peavad algajad sohvrid endid treenima mitu kuud... lauamängu abil.

See sisaldab ootuspäraselt realistlikke liiklus-situatsioone, mille kohta peab vastuseid ja kommentaare jagama.

Osalejad liigutavad värvilisel mängulaual autokujulisi nupukesi, kui nad reegleid rikuvad või neid täites ebaõnnestuvad, järgneb sellele trahv nagu päriselus.

Klassikalist Scrabble'it meenutav lauamäng pole siiski "kaelamurdev", kui algajal autojuhil on liiklusmärgid ja kiiruspiirangud teada.

Juhilube taotlev mängija peab selle endale ka ise ostma, hinnaks 60 000 kohalikku raha leonet ehk umbes 10 eurot. Kui nad on piisavalt mänginud, et end kindlalt tunda, võivad nad päriseksamile minna.

Lauamängu autor, riigi politseijõududes kõrgel kohal töötav Morie Lenghor selgitab, et Sierra Leone noored ei viitsi lugeda ning enamus autoõnnetusi tekib liiklusmärkide ja -reeglite vähese tundmise tõttu.

Korrumpeerunud ametnike tõttu on seni olnud kerge autojuhilube muretseda vajalikke kvalifikatsioone isegi täitmata.

Sellise kohustusliku lauamängu rakendamine muudab olukorra tema sõnul kindlasti paremaks, sest liiklusreeglid saadakse selgeks palju mugavamal viisil.

Ülalolev foto on illustratiivne ja kujutab küll olukorda Sierra Leone tänavail, aga mitte lauamänguga kaasnevat tegevust.