Toetusest on küll juba närvesöövalt kaua räägitud ja räägitud, ent midagi konkreetset veel juhtuma pole hakanud. Hank Paulson lubas täna, et kiiremas korras antakse rahalist tuge kahele hullemas seisukorras olevale ettevõttele ehk Chryslerile ja General Motorsile.

CNBC uudistele teatas Paulson juba teisipäeval, et konkreetsetest detailidest veel juttu pole, ent neile kahele antakse vahendeid nii kiiresti kui vähegi võimalik. Ka George W. Bush on nentinud, et USA majandus on väga suures mõõnas ning ta ei taha, et autogigantide kokkuvarisemine seda mõõna veelgi sügavamaks teeks.

GM vajab sel kuul 4 ja ka jaanuaris 4 miljardit dollarit puhtalt selleks, et pinnal püsida. Ja et Obama valitsuseni välja vedada. Ka Chrysleril lõppevat vaba kapital kohe-kohe otsa…

Investeerimisfirma Moody’s hindas autotootjate kokkukukkumise tõenäolisuseks hiljuti 70 %. Sama uurimuse raames selgitasid pankurid ka välja, et Detroidi kolmiku tervest majanduslanguse perioodist läbi vedamiseks läheb tarvis 75-125 miljardit dollarit.