• Mercedes-Benz alustab raskeveoki Urban eTruck tootmist
  • Elektrilised veokid hakkavad sõitma Euroopa teedel
  • Urban eTrucki täismass on 25 tonni ning sõiduulatus kuni 200 km

Urban eTrucki esitleti esmakordselt 2016. aastal rahvusvahelisel veokinäitusel, esimesed sõidukid jõuavad klientideni veel 2017. aastal, et alustada testimist ja samm-sammult sõidukit ja sellega seonduvaid süsteeme edasi arendada.

Esmalt jõuavad veokid klientideni Saksamaal ja seejärel mujal Euroopas, kus seda hakatakse kasutama tavaoludes ja igapäevaülesannete täitmisel. Eesmärk on sõidukit veelgi paremini kohandada ja optimeerida reaalse elu vajadustega ja klientide nõudmistega.

Mercedes-Benz Trucksi juht Stefan Buchner kõneleb: “2016. aasta septembris toimunud esmaesitlusel oli publiku reaktsioon erakordne. Hetkel on meie nimekirjas paarkümmend jäätmekäitlus-, toiduaine- ja logistikasektoris tegutsevat klienti. Alustades 2017. aastal väikeseeriaga, astume me suure sammu elektriveokite seeriatootmise poole, millega tahame alustada aastal 2020.”

Et vastata erinevatele vajadustele, pakutakse 18- ja 25tonnise täismassi ning erinevate pealisehitistega versioone. Veokid antakse klientidele 12ks kuuks üle koos spetsiaalsete laadimisjaamadega. Aasta jooksul jälgitakse veokite kasutamist ning kogutakse selle kohta kõikvõimalikku teavet.
Loe edasi siit