Hyundai Motor Group, mille alla kuuluvad Hyundai Motor Company ja Kia Motors Corporation, avalikustas vesinikautode strateegilise plaani FCEV Vision 2030. Selle kohaselt arendab kontsern vesinikelementide tootmist, mis saab aastaks 2030 olema enam kui 700 000 ühikut aastas.

Ühtlasi selgitatakse välja võimalusi kütuseelementide tootmiseks teistele auto-, veoki-, drooni-, laeva- ja raudteeveeremite tootjaile. Nõudlus kütuseelementide järele on prognooside kohaselt jõudsasti kasvamas ka generaatorite ja energiasalvestussüsteemide tootmise valdkonnas.

FCEV Vision 2030 arengukava toob Hyundai grupile ja koostööpartneritele uuringu- ja arendustöödeks ning tootmisrajatiste laiendamiseks ligemale 7,6 miljardi Korea woni suuruse koguinvesteeringu. Selle tulemusena lisandub 51 000 töökohta.

Arengukava eesmärgiks on aastaks 2030 saavutada tootmisvõimsus 500 000 kütuseelemendiga sõiduauto ja tarbesõiduki tootmiseks aastas.

Vesiniksõidukite nõudlus on viimastel aastatel olnud pideval kasvuteel, arvutuste põhjal peaks see aastaks 2030 ülemaailmselt ulatuma 2 miljoni sõidukini aastas. See tähendab, et Hyundai ja Kia panus kõigisse “H – sõidukitesse” on koguni 25%.

Plaani elluviimise raames alustati Koreas möödunud aasta detsembris teise kütuseelemenditehase ehitust. Chungju lähistel asuv tehas võimaldab elementide tootmist enam kui kümnekordistada, praeguselt 3 000 ühikult 40 000 ühikuni aastaks 2022.