Kell on 9 õhtul, käes on 5. märts. Enamik roomlasi on oma kodudesse jõudmas, meie aga istume üsna märkamatuks jäävasse väikebussi ja asume teele. Pöörame ümber nurga, Lungotevere Arnaldo da Brescia peale, nii et Tiber voolab meist vasakut kätt, kuni kohtume suure hulga turvameestega, helkurvestide ja filmiprožektoritega. Sada meetrit hiljem oleme õhtusse kalduva unise Rooma selja taha jätnud ja ühinenud öise toimeka seltskonnaga. Nad on viimased kaks nädalat ööst öösse töötanud, et lavastada filmiajaloo kõige dramaatilisemat ja ambitsioonikamat tagaajamistseeni.

Tänane õhtu on pingeline – eelmisel ööl tuli võte vihma tõttu katkestada. Täna öösel on viimane võimalus, et 400 inimesest koosnev võttegrupp jõuaks käimasoleva stseeni filmimisega lõpule, enne kui kooskõlastused ametivõimudega ja filmi eelarve sunnivad neid järgmisse võttepaika kolima. Vihm on juba 24 tundi katkematult Roomat leotanud ja Tiberi üle kallaste paisutanud. Jõgi ootab musta ja tontlikuna all, Scalo de Pinedo lõpus, mille trepiastmetel rullub lahti tagaajamisstseen. Jah, täpselt nii – Aston Martin DB10 ja Jaguar C-X75 hüplevad täna öösel treppidest alla, ilma et ülesfilmitule lisataks pärast ainsatki pikslit arvuti abil toodetud pilti. Osa viimaste Bondi filmide võlust ongi olnud pööre autentsuse poole. Seisan kümme meetrit alla sügavusse viivate treppide ülemisel astmel ning ausalt öeldes paistab autentsus siit hirmutav...

Kusagil maaaluses hoidlas on kaheksa Aston Martinit ja seitse Jaguari – viisteist eritellimusena valminud prototüüpi, mis ehitati vaid viimase Bondi filmi jaoks. Kas neist autodest piisab, et „püüda purki“ filmiajaloo ambitsioonikaim tagaajamine? Vastuse leiate TopGear Eesti novembrinumbrist!

VEEL VÄRSKES AJAKIRJAS:

  • Uus Bondi film tähendab vaid üht – uut Bondi-autot. Kuid kuhu asetub uus DB10 teiste legendide seas?
  • Nii et James Bondil on Aston Martin DB10? Kurikaelad Spectre’ist panevad omakorda vastu hüperauto Jaguar C-X75. Kuid kõik pole sugugi nii, nagu see esiti paistab.
  • James Herbert Bond. Superagent, kes on osav ka autoroolis. Pikkade filmiaastate jooksul on tema käest läbi käinud suur hulk sõiduvahendeid. Mõned neist on vaimustavad, mõned aga … vahest huvitavad?
  • See ei ole Bondi-auto. Oh ei, see hoopis teine tera. Ütleme привет Avtoros Shamanile.
  • On aeg paika panna jõujooned keskmiste sedaanide esikolmikus. Jaguar XE kutsub välja BMW 3. seeria ja Mercedese C-klassi.
  • Meie mees mekib klassikut – seekord saab väntsutada 1997. aasta Mitsubishi Pajero Evolution
  • Proovisõidus: Audi R8, Cadillac Escalade, Subaru Levorg ja Polaris Slingshot.