Tuletõrjeautol, mille registrimass on 11 500 kilogrammi ja mille paak mahutab paaki 2,5 tonni vett, pakkus kuueliikmeline MTÜ Järva-Jaani Tuletõrje Seltsi meeskond rallipublikule unustamatu elamuse, läbides mõne osa rajast külglibisemises ja sireenide huilates, kirjutab rally.ee.

MTÜ Järva-Jaani Tuletõrje Seltsi esindus osales uunikumide võidusõidul kolmandat aastat. “Üle-eelmisel aastal osalesime sama autoga, mis tänavu. Eelmisel aastal tuletõrje bussiga Mercedes Benz O 309,” ütles Tuve Kärner.

Kui Järva-Jaani Tuletõrje Seltsi rahvas võttis rallist osa vaid ühel tuletõrjeautol, siis Tuve Kärneri sõnul on eksponaatidena olemas veel täpselt poolsada isendit tuletõrjemasinaid. “Need on kas siis tuletõrjeautod, -haagised, või tuletõrjemuuseumiga seotud sõidukid;” täpsustab ta.

Kokku on seltsi juurde loodud Järva-Jaani vanatehnika varjupaigas 202 sõidukit ja haagist. Kärner ütleb, et ta tunneks suurt heameelt, kui kogu täieneks ka päris rallimasinatega. “Kui kellelgi peaks kunagi mittevajalikuks osutuma nõukogude päritolu ralliauto, siis selle annetamise üle oleks varjupaik eriti õnnelik. Ühe GAZ 51 ralliauto annetamise lubadus meil juba on.”.