Smithi viimane „tüdruksõber" on valge Volkswagen Põrnikas nimega Vanilla, mille vastu tuntavat kiindumust ei pea mees sugugi haiglaseks ning ütles, et ei kavatse ka oma kombeid muuta, vahendab Telegraph. „Eks ma olen veidi ekstsentriline, ent kui näen filme nagu „Herbie" ja „Knight Rider", kus autodest saavad armsad ja nunnud tegelased, mõjub see mulle lihtsalt sütitavalt."

„Olen romantik, kirjutan autodest luuletusi, laulan neile ja räägin nendega nagu oma sõbrannadega. See kirg tuleb mu südamest, olen selles kindel ning mul pole mingit huvi muutuda." Ta lisas, et ta „ei taha kellegi tundeid solvata, mina eelistan lihtsalt autosid."

Asi on aga hakanud juba autodest kaugemale arenema. Edward Smithi viimase aja intensiivsemaid seksuaalseid kogemusi olevat olnud vahekord hoopis helikopteriga 1980ndate telefilmist „Airwolf". 57-aastane Smith seksis väidetavalt esimest korda autoga juba 15-aastaselt, ei naised ega mehed ole temas nii võimsaid tundeid tekitanud.

„13-aastasena nägin tuliuut Corvette Stingrayd - see auto oli nii seksikas, et ma lihtsalt tahtsin seda. Mõnikord, kui märkan mõnd ihaldusväärset sõidukit, hiilin sellele ligi pimeduse varjus, et seda suudelda ja puudutada."

Kummaline mees püüab veeta aega nii oma hetke armsaima, VW Vanillaga kui teiste „tüdrukutega". Nendeks on 1973. a. Opel GT, hellitusnimega Cinnamon (kaneel) ja 1993. a. Ford Ranger Splash, hüüdnimega Ginger (ingver). Enne Vanillat oli mehel viieaastane suhe 1969. a. VW Põrnikaga, mille ta ostis ühelt Jehoova tunnistajate perelt.

Smith tunnistab, et enamik autosid, millega ta seksuaalses vahekorras on olnud, kuuluvad hoopis tundmatutele isikutele ja paljudega on ta „kohtunud" otse autopoodides. Viimati üritas mees naisterahvaga suhelda tosina aasta eest, ent ei suutnud end teise inimese seltsis täisväärtuslikult tunda.

Edward tuli oma salajase fetišismiga kapist välja Channel Five'i mehhafiilidest vändatud dokumentaalsaate tarvis ning on nüüd väga õnnelik, kohtudes teiste „autohuvilistega" juba Californias peetaval ühisel rallil. Internetifoorumite toel on taoline ülemaailmne kogukond kasvanud juba 500-pealiseks.