Alaska lõunaranniku lähedal Kodiaki saare karmil, kuid huvitaval maastikul elab koos umbes 14 000 inimesega ligikaudu 3 500 kodiakipruunkaru. Kohalikud alutiigid nimetavad neid karusid „Taq uka ‘aq“, mille lõpus olev Q-täht on loomanimedele iseloomulik. Kasutades seda uue suure linnamaasturi nimes, avaldab Škoda alutiigi keelele austust. Samal ajal loob Q-täht uuele unikaalsele mudelile eristuva nime.

Skoda Vision S hübriid

Suurus, jõud ja vabaõhutingimuste valitsemine on nii autole nime andnud karu kui Škoda Kodiaqi ühised omadused. Uus linnamaastur on 4,7 meetrit pikk, suudab mahutada seitset reisijat ja sõita nii teel kui maastikul. Kiskja varjatud jõudu on näha ka Kodiaqi disainis, mis lasevad aimata dünaamilisust, robustsust ja kaitsvat jõudu.

Veel üks sarnane omadus nii karu kui auto juures on nende perekesksus. Püsti seistes kuni kolme meetri pikkused ja umbes 400 kilogrammi raskused, on isased kodiakipruunkarud ühed suurimad ja tugevamad karud üldse. Siiski kontrastina mõne teise karuliigiga elavad nad rahulikult ja sotsiaalselt. Nad moodustavad sotsiaalseid sidemeid, jagavad kogemusi ja mängivad koos. Mõned kodiakipruunkarud jagavad teistega isegi oma parimaid lõhepüügikohti.

Tšehhi autotootja lansseerib Kodiaqi moto all „Avasta uut“. See uus mudel tähistab margi linnamaasturite kampaania algust, ning meelitab uusi tarbijagruppe kiirestikasvava linnamaasturite segmendi juurde. Kodiaqi esitletakse 2016. aasta teises pooles ning turule peaks auto jõudma 2017. alguses.
Loe edasi siit