Siiani pole maailmas teatatud mitte ühestki selle seisundiga seonduvast õnnetusest.

Millised tööd tehakse?

Kütusepumba tagasivooluklapi asendamine / kütusetoru asendamine - Eestis puudutab see hooldustöö 1738 Avensist.

Teatud Avensise sõidukitel, millel on 2,0- või 2,4-liitrine otsepritsega ottomootor, võib kütusesüsteemiga esineda järgnevaid probleeme. 1) Erinevatest sõidutingimustest põhjustatud kütuserõhu kõikumise tõttu võib kütusetoru pika aja jooksul vähesel määral praguneda. 2) Aja jooksul võib kütusepumba tagasivooluklapi tihendusseib väsida. Halvimal juhul võivad need probleemid lõppeda minimaalse kütuselekkega.

Hooldustöö hõlmab kütusetoru ja/või kütusepumba tagasivooluklapi asendamist – selleks kulub maksimaalselt viis tundi. Töö teostatakse kliendile tasuta.

Eestis pole esitatud ühtegi sellest seisundist tingitud kaebust ega teadaannet ning teatatud pole ka ühestki selle seisundiga seonduvast õnnetusest.

Kütuse rõhuanduri kinnituse pingutamine - Eestis puudutab see hooldustöö 121 Lexus IS 250’t.

Eestis pole esitatud ühtegi sellest seisundist tingitud kaebust ega teatatud ühestki selle seisundiga seonduvast õnnetusest.

Võib juhtuda, et aja jooksul kütuse rõhuanduri kinnitus nõrgeneb Selline nõrgenemine võib põhjustada kütuseleket.

Hooldustöö hõlmab kütuse rõhuanduri kinnituse pingutamist. Selleks kulub ligikaudu kolm tundi. Töö teostatakse kliendile tasuta.

Asjaga seotud Toyotade ja Lexuste omanikega võetakse lähiajal ühendust ning neil palutakse oma sõidukid Toyota või Lexuse volitatud edasimüüjate juurde ülevaatusele viia.

Toyota Motor Europe NV/SA presidendi ja Euroopa turu kvaliteedijuhi Didier Leroy kommentaar: „Tegeleme hetkel ulatuslike muudatustega, mille eesmärgiks on parandada klientide tagasiside arvestamise kiirust organisatsiooni kõigis osades. Meie eesmärk on alati kliendi huvid esikohale seada ning täielikult oma toodete kvaliteedile keskenduda. Meie edasimüüjate võrgustik teeb välja kuulutatud kampaaniate raames klientidega koostööd, et hooldusprotseduurid kulgeksid võimalikult tõhusalt ja häiriksid tavalist elurütmi minimaalselt.”

Küsimuste või murede korral peaksid Toyota või Lexuse omanikud abi saamiseks ühendust võtma lähima Toyota või Lexuse volitatud edasimüüja või Toyota Balticu kliendisuhete osakonnaga. Tel +372 613 0327 või e-posti teel cr@toyota.ee või cr@lexus.ee.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!