Näituse ärajätmist põhjendasid organisaatorid sellega, et enamikul autotootjatel pole raske turusituatsiooni tõttu võimalik näitusel osaleda, kirjutab Auto.com. 25. aprillist 5. maini toimuval näitusel AuTOnext pidi peatähelepanu olema pööratud autotööstuse viimastele saavutustele, kontseptsiooniautodele ja uutele mudelitele. Nüüd teatasid näituse organiseerijad, et praktiliselt kõik Itaalia autotootjad loobusid näitusel osalemisest ja ilma rahvuslike toodeteta pole näituse organiseerimisel mõtet.

Vaatlejate arvates ootavad Euroopa autotootjaid rasked ajad siinse turu küllastumise ja inimeste ostujõu languse tõttu. General Motors, Ford, Fiat ja mõned Jaapani autotootjad on seal juba miinustes ja olukord näitab halvenemistendentsi.

Torino autonäituste pika ajaloo jooksul on just siin esitletud mitmeid tuntud mudeleid nagu 1954. aastal Alfa Romeo Giulietta Sprint ja 1984. aastal Ferrari Testarossa. Viimane autonäitus toimus Torinos 2000. aasta juunis ja siis näitasid seal oma toodangut enam kui poolele miljonile külastajale 34 autofirmat.