Kahtlemata arvas 26-aastane Simon Reeves, et keelu taga on poliitiliselt ebakorrektne ning sageli homofoobset huumorit harrastav Jeremy Clarkson, ent tegelikult on asjalood hoopis proosalisemad, vahendab Daily Mirror. Nimelt pääseb Top Geari publiku hulka vaid neljakesi registreerudes, kusjuures kaks peavad olema mees- ning kaks naissoost isikut. Olgu nad siis gayd, lesbid, biseksuaalsed või heterod.

Top Geari peetakse üheks mehelikumaks saateks televisioonis, ent keegi, iseäranis mehed ise, ei taha näha stuudios vaid tohutut plejaadi meesterahvaid, usub BBC nimelt sündmust kommenteerinud naisterahvas. Selleks ongi loodud süsteem, kus pooled peavad olema naised ja pooled mehed.

Homodest abielupaar peab niisiis leidma saatevõtte taustal figureerimiseks siiski kaks naissoost sõbrannat, et publiku sooline tasakaal paigas püsiks. Emotsionaalset vahtu on see uudis aga Suurbritannias juba kõvasti jõudnud üles kloppida. Välja on otsitud vanad Clarksoni homoteemalised piiripealsed sententsid ning küsitud arvamust kohalike gay-organisatsioonide pealikelt.