Härra Magistrole oli oma superauto äsja hooldustöödeks üle andnud dr. Patrick Nugawela. Kiirust ületava Lamborghini summuteist väljus asja tunnistanud politseiniku sõnul sinist suitsu. Ning kui vanemkonstaabel Michael Brent kahtlusalust oma Ford Falconiga jälitama asus, ei saanud ta teda enam peale 160 km/h liikumist enam kätte.

Kohaliku kohtu kohtunik Michael Wheeler Magistratole aga karistust ei määranud, väites, et too politseinik ei suutnud kihutava Lamborghini tegelikku kiirust kindlaks teha ega fikseerida, vahendab news-com.au. „Patrullauto oli jälitamise ajal Gallardost kogu aeg nii kaugel, et politseinik ei saanud eesliikuva sõiduki kiirust lihtsalt adekvaatselt mõõta ega seda ära arvata,“ õigustas oma otsust kohtunik ise.

Kohtunik läks isegi nii kaugele, et seletas, kuidas Ford Falconil polnud kunagi mingit võimalustki Lamborghini Gallardo taolisele superautole järele jõudmiseks. Kohtuotsust teatavaks tehes lisas Wheeler ka järgmise mõtte: „Tuleb tunnistada, et olen nö. traagiliselt Top Gearist lummatud ning tean 2006. a. Lamborghini Gallardo kohta palju sellist informatsiooni, mida kohtuotsuse langetamisel kõrvale jätma pidin. Tean, et Top Gear nimetas 2006. a. Gallardot tolle aasta unistuste autoks ning Jeremy Clarkson soetas ühe sellise ka isiklikuks kasutamiseks.“

Vestis Wheeler veel midagi silmi suureks tegevat? Vestis. „Vaatasin ka sel teisipäeval Top Geari, kus Kristin Scott Thomas lubas enesele Lamborghini Gallardo soetada,“ muljetas mees suhteliselt kohatult. Nii et planeedi peadpööritavaim automeelelahutussaade on juba ka vankumatult seisvat kohtusüsteemi mädandama asunud.

Jälgi EkspressAuto uudiseid ja artikleid ka Twitteris!