2016. aastast pärinevad numbrid tulid välja seoses Uberisse konkurendi Waymo juurest tööle tulnud inseneri Anthony Levandowskit puudutava kohtuasjaga - nimelt esitas Waymo Uberile 1,85 miljardi USA dollari suuruse nõude. Uber ei meelitanud üle ainult Levandowskit, vaid ostis üles talle kuuluva isesõitvaid veoautosid arendava iduettevõtte Otto.

Insenerid lootsid, et uued teadmised kiirendavad arendusprotsessi märkimisväärselt ning ühest tolleaegsest memost rahaasju puudutav värske teadmine pärinebki. Toona Uberi autonoomsete sõidukite arendamise eest vastutanud John Bares kirjutas memos: "Ta (Levandowski - Forte) tooks meile oskusteavet selle kohta, mida proovida ning mida mitte. Meie meeskond saaks seega oma 2020. aasta eesmärgi poole pürgides kokku hoida mitmeid kuid töötunde (üks kuu = 20 miljonit dollarit jooksvaid kulusid)."

Lisaks konkreetsetele arenduskuludele paljastasid kohtudokumendid ka teisi huvitavaid asju - näiteks lootis Uber, et isejuhtivad masinad muutuvad ettevõtte jaoks kasumlikuks juba 2018. aastaks. Tegelikkuses on kogu ettevõte siiani kahjumis ning pole oma eksistentsi jooksul veel kasumit teeninud.

Toona välja pakutud isejuhtivate autode numbrid oli aga idufirmalikult muutuvad - kui 2016. aasta keskel arvati, et 2019. aastal võiks tänavatel olla 13 000 isejuhtivat taksot, siis juba samal sügisel arvati, et see number võiks olla 75 000. Hetkel Uberi isejuhtivate masinate osakonda juhtiv Eric Meyhofer ütles, et toonased numbrid olid suuresti oletuslikud. Meyhofer keeldus Techcrunchile praeguste plaanide täpsemast jagamisest.

Levandowski ja Uberi koostöö aga tulemuslik ei olnud ning juba 8 kuud pärast koostööd kirjutas Bares järgmise memo, milles tunnistas edutut koostööd. "Me ei saanud sellest ühtegi laserit ning juhtimispoolel olid tõsised tõrked," kirjutas Bares.

Techcrunchi väitel võis Uber igakuiseid kulusid arvestades isejuhtivate masinate arendamisele alates 2015. aastast kulutada umbes 900 miljonit USA dollarit (seda koos Otto ostuga, millele kulus umbes 200 miljonit). Google'i isejuhtivate sõidukite arendusettevõte Waymo kulutas ajavahemikus 2009 kuni 2015 1,1 miljardit USA dollarit, kuid praeguseks on kulud tõusnud hinnanguliselt ühe miljardi dollarini aastas.

Ühtegi isejuhtivat taksot Uber siiani tänavatele ei ole toonud. Autonoomsete autode testimine on Uberil viimase aasta vältel põhimõtteliselt pausil olnud, alates eelmise aasta märtsis toimunud testimise käigus inimese surmaga lõppenud liiklusõnnetust, kuid mõnedes osariikides on isejuhtivad masinad taas vaikselt tänavatele jõudmas.