Möödunud reedel kirjutas Accelerista portaal pööraste leedukate plaanist ühe jutiga ümber Läänemere sõita. Ylle püüdis mehed kinni Tallinna sadamas, kui nende reis juba alanud oli.

Järgmisel päeval, laupäeva keskpäeval anti Palanga ringrajal start 1006 km pikkusele Aurumi maratonsõidule. Neljapäeval, 18. juulil rivistusid võistlejad, et saata ühiselt teele kaks leedulast, kes maratonsõidu auks lubasid Läänemerele ringi peale teha.

Vitoldas Milius, Leedu Auto Bildi peatoimetaja ja Aidas Bubinas on tuntud oma üheskoos ja ka eraldi pööraste ettevõtmiste poolest. Tänavu mindi püüdma nii kiiremat “ringiaega” kui ka tõestama, et diiselmootoreid maha kanda on veidi enneaegne: ruumikas ja särtsaka minekuga Kia ProCeed GT olgu selle kinnituseks!

Meestel oli lootus oma üritusega ühele poole saada laupäeva keskpäevaks, Aurumi võidusõidu avastardiks. Peaaegu see ka õnnestus, finišilipp välkus kell 15:30, mil Palanga ringrajal mõõduvõtmine oli täies hoos.*

Teekonnal ümber Läänemere läbiti Leedu, Läti, Eesti, Soome, Rootsi, Taani, Saksamaa ja Poola. Ühtekokku sõitsid leedulased 5008 kilomeetrit.

Kia Ceed ja mehed jõudmas Taani

Laevasõit Tallinnast Helsingisse kestis 3,5 tundi, see oli ainus pikem paus kogu teekonnal. Edasi tehti pause vaid tankimiseks bensiinijaamades ja riigipiiridel pildistamiseks.

Teekond läbiti keskmisel kiirusel 95 km/h ja sinna hulka on arvestatud ka laevatee, Kia ProCeed GT kulutas keskmiselt 5,3l/100 km diislikütust. Niisiis sai tõestatud ka diiselauto ökonoomsus.

Üks lahe eksperiment leedulastel jälle tehtud! Mis järgmiseks? Aurumi maratonisõit on iga-aastane sündmus, seega ootame huviga, mis pööraseid ideid Vitoldasel ja Aidasel meie jaoks varuks on.

*Nii nagu Vitautas ennustas, võitis 1006 km võidusõidu “mingi Porsche”, Circle K milesPlus Racing Team liige, leedulane Julius Adomavičius oma Porsche GT3 Cup autoga, kes läbis 373 ringi finišeeris 8 tunni ja 37 minutiga.

Lugu ilmus Acceleristas