Tartu on küll suuruselt teine linn Eestis, kuid ühe asja poolest esimene: Tartust sai üks esimesi linnu maailmas, kus on võimalik tellida Nissan LEAFi elektritakso.

Kütusehinnad järjest tõusevad. Kuidas teile meeldiks tankida oma auto vähem kui kahe euro eest? Täiselektrilise sõidukiga on see võimalik. Sellega on kuus korda odavam sõita kui bensiiniautoga. Elektritaksol on juba praegu kasutusel viis Nissan LEAFi ning peagi on kavas nende arvu veelgi suurendada.

Et rõhutada heitgaasivaba transpordi eeliseid ja näidata oma toetust sellistele ettevõtetele nagu Elektritakso, kingib Nissan Nordic Europe OY firmale kiirlaadimisjaama. Sellest jaamast saab esimene omataoline Lõuna-Eestis. Jaam paigaldatakse 7. septembril.

"Me ei tea ühtegi transpordivahendit, mis oleks energiatõhusam kui elektrisõiduk, seepärast otsustasime anda firmale Elektritakso tasuta ühe kiirlaadija. Kiirlaadija projekteeris Nissan ja valmistas DBT. Nissan toetab heitgaasivaba transporti ja soovib näidata, et suhtub sellesse väga tõsiselt," lausus Nissan Nordic Europe'i Baltikumi regiooni juht Margus Mikk.

ELMO projekti poolse elektrisõidukite laadimise infrastruktuuri arendamise projekti raames paigaldatakse Tartusse 11 spetsiaalset kiirlaadimisjaama, mis muudavad elektrilise Nissan LEAFi omanike elu palju mugavamaks.

Laadimise infrastruktuuri projekti eesmärk on luua üle-eestiline laadimispunktide võrgustik. Et tagada elektrisõiduki omanikele piisav liikumisvabadus, paigaldatakse kõikjale üle Eesti elektrisõidukite kiirlaadijad. Elektrisõidukite kiirlaadimisjaamade võrgu rajab Eestisse ABB ning see antakse käiku hiljemalt 31. oktoobril 2012.

Kiirlaadimisjaamas kulub LEAFi 24 kWh aku laadimiseks 80% ulatuses 30 minutit. Tavalistes laadimispunktides, mis paigaldatakse kõigi autoomanike koju, saab sõiduki ööseks laadima panna.

Möödunud aastal võitis Nissan New Yorgi ühe miljardi dollarilise hankelepingu. Lepingu kohaselt hakkab Nissan alates 2013. aastast linna taksodega varustama. Mõned nendest on täiselektrilised Nissan LEAFid. Nissan LEAF on juba praegu kasutusel mõnes Suurbritannia erataksofirmas.

Väikeste jooksvate kuludega heitgaasivaba Nissan LEAF sobib suurepäraselt taksoks. Ärge kõhelge - avastage enda jaoks heitgaasivaba transpordi võlud.