1. PUKSIIRKÖIS Iial ei või teada, millal teekate alt veab ja sind koos neljarattalise sõbraga ninapidi kraavi lennutab. Või ei käivitu naabrinaisel auto. Või ütleb üles mõni muu elutähtis süsteem. Või on lihtsalt tunne, et paneks selle köie… kaela. Puksiirköis on alati abiks!

  • ! Osta tugev, tavaline või veniv puksiirköis ning jälgi et kinnituskarabiinid oleksid korralikust materjalist, peaksid päriselus vastu ning ei roostetaks kasutamata olekus kinni. Keri köis alati korralikult, nii, et saad ta vajadusel kiirelt lahti rullida ning aseta ta pakiruumis ühte kindlasse ja juurdepääsetavasse kohta omaette kotis või alusel.

2. KRUUS VÕI LIIV Seda läheb vaja libedates oludes. Kui mitte autole (naelrehvid), siis taaruvale ämmale või sulle endale autost väljudes püsti jäämiseks.

  • ! Kruusaga või liivaga täidetud klaaspurk ei ole hea mõte! Kasuta käepärase libedatõrje valmistamiseks kaanega anumat, näiteks laia suuga kanistrit või proteiinipulbri purki. Paiguta anum auto pakiruumis käepärasesse kohta nii, et saaksid ta vajadusel ka sõitjateruumis tagumist istet alla lastes kätte.

3. LABIDAS Väike, kerge ja vastupidav labidas on täiesti asendamatu olukordades, kui pead end lumest välja kaevama või kedagi selles töös abistama. Kerge lumelabidaga on lihtsam kaevata kui kätega kühveldada.
Loe edasi siit