Väljapaneku ühes osas saab näha eri riikide tootjailt pärit autosid: maletaja Paul Keresele kuulunud Rambler, ZIS 110 eeskujuks olnud Packard One-Eighty, Mercedes Benz 300 W112 jt.

Väljapaneku teises osas asuvad nõukogude ajast pärit nn nostalgiaautod.

Automuuseumi omanik Peter Kalli kommenteeris: "Peaaegu igas maailma riigis on olemas automuuseumid, suuremates riikides mitu.

Väga heatasemeline riigile kuuluv automuuseum on Lätis. Eesti on selles osas olnud pisut vaeslaps, seni on külastajaile avatud automuuseumi tahtnud ja suutnud pidada vaid autoentusiast Valeri Kirss."

Peter Kalli on enda sõnul autosid armastanud ja taastanud kogu eluaja ja automuuseum on selle tegevuse loomulik jätk.

Esimese auto, 1937. aastast pärineva Fiat 500 (Topolino) restaureeris ta 16-aastaselt. Täna on tema kogus 23 "musta numbriga" sõidukit, mis näitab taastamise head taset.

Muuseumiautode hulgast kõige huvitavama valimine on tema sõnul keerukas: "Mõnele on Moskvitš 408 nostalgiline, kuna peres on selline sõiduk olnud ja Ameerika autod jätavad nad täiesti külmaks.

Meie inimesed on olnud nõukogude autodega seotud, neist unistanud ning neid kasutanud – pereautona, taksona."

Eesti vanaautoelu muutub Kalli sõnul iga aastaga ägedamaks: järjest rohkem lisandub huvilisi, kes muretsevad klassikalise auto, et seda taastada ja pidada.

"Teiselt poolt – aegade jooksul on hulk tõelisi, ajalooga haruldusi Eestist välja müüdud ja see on tänaseks üldist taset mõnevõrra alla viinud."

"Vaatame, kuidas muuseum inimestele meeldib – kui on näha, et huvi on suur, on mõtet seda jätkata," lubab muuseumi omanik.

Tallinna Automuuseum asub aadressil Paldiski mnt 135a, see on külastajatele avatud iga päev kell 11-19.

Esialgse plaani järgi ollakse avatud septembri lõpuni, kui ilmad lubavad, siis ka oktoobris. Talvel on muuseum suletud ja avatakse taas kevadel.

Pilet maksab 4,9 eurot, sooduspilet õpilastele ja pensionäridele 2,9. Kuni 4-aastased lapsed saavad sisse tasuta.