„Olen väga rõõmus, et see maraton tegelikkuseks sai. Kogu distants on läbitud ja nagu lubasin, oli finishis rohkem autosid, kui Tallinnast alustas,“ rääkis Jüri Tamm. „Meile oli suur au, et maratoni patroon oli Monaco Vürst Albert II ja oleme rõõmsad, et ei petnud tema lootusi ega usaldust“. Tamm lisas, et neid võeti igal pool hästi vastu ja et Eesti ning Tallinn on nüüd ka elektriautosid puudutaval teemal Euroopa kaardil.“ Tamme sõnul jäi võistluste korraldamisega rahule ka Rahvusvahelise autospordiliidu esindaja. „Rõõmustav on ka see, et esimene võistleja järgmise aasta maratonile on juba registreerunud ning tegemist ei ole tänavusel võistlusel osalenud masina, vaid täitsa uue võistlejaga,“ lisas Tamm.

Kokku võistles Tallinn-Monte Carlo elektriautode maratonil ligi 40 masinat. Osalejate hulgas oli Europarlamendi saadikuid ja linnade esinajaid, lõpetades akadeemikute ja professoritega, kes on soetanud endale elektriauto ja kes oma osalemisega näitasid üles oma positiivset suhtumist. „Elektri otsa lõppemise tõttu ühtegi autot rajale ei jäänud, küll aga olime lähedal sellele, et ühel saateautol oleks bensiin otsa saanud,“ rääkis Tamm. „Elektriautod näitasid vastupidavust ja supertaset. Ühtegi mehhanikut meil kaaasas ei olnud.“ Maratoni kohtunikud ja saatemeeskond jõuavad Rostocki kaudu laevaga Tallinnasse tagasi 16.juunil.

Vaata ka Tallinnast antud starti ning sõitu - galeriist!

Auväärse ajalooga Tallinn – Monte Carlo ralli taaselustamise eesmärk on väärtustada laiemalt keskkonnasäästlikku mõtteviisi. Kümme päeva kestev elektriautode maraton seob omavahel Põhja- ja Lõuna-Euroopa, pannes mõtlema keskkonnasõbraliku maanteevõrgustiku tekkevajadusele koos sobilike laadimiskohtadega ning eri piirkondade koostööle. Selle teema üheks eestkõnelejaks Euroopas on Monaco Vürst Albert II, kes oma Eesti-visiidi raames oli ralli Tallinna etapi aukülaline.

2.- 11. juunini toimunud elektriautode maraton läbis kaheksat riiki ja järgmiseid linnasid: Tallinn, Helsingi, Turu, Stockholm, Norrköping, Jonköping, Strömsnäsbruk, Malmö, Kopenhaagen, Rødby, Puttgarden, Lübeck, Hamburg, Hannover, Kassel, Grünberg, Heidelberg, Baden-baden, Freiburg, Zürich, Bern, Lausanne, Genf, Aymavilles, Torino, Cuneo ja Monte Carlo.

Selles klipis, kus Urmo Aava räägib elektriautode minekust, näed ka maratoni võitnud Tesla Roadsterit Tallinnas Pirita teel sõitmas!

Tallinn-Monaco ralli toetajad on EAS, Tallinna linn, Toyota, UPS, Ensto, Pansonic, Pentax, Provapox/Provatis, Tenuta Duca di Cazalansa; Eesti Energia, Tallink, Alexela, Sebe, Zone, Tiki Treiler, Rotermanni kvartal, Colonna Kinnisvara, BDG, Maantemuuseum, EMT.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!