• Tavalisest SX4-st kogukam ja stiilsem
• Nelikvedu saadaval juba 18 499 eurost
• Senine SX4 jääb samuti tootmisse

Nii esi-, kui nelikveolisena saadaval olev auto täidab vahemiku, mis jääb praeguse SX4 ja Grand Vitara vahele ning ilmselgelt soovib osa saada Nissan Qashqai valitsetavast turuosast. Ka senine SX4 jääb esialgu tootmisse.

Omadustest, nagu kõrge kliirens ja isteasend, ruumikus, mitmeotstarbelisus ning uue põlvkonna nelikveotehnoloogia, peaks piisama, et pista rinda Nissan Qashqai, Opel Mokka, Peugeot 3008 ja Mitsubishi ASX-iga.

Välimus

S-Crossi pikkus on 4300 mm, laius 1765 mm ja kõrgus 1570 mm. Telgede vahe on 2300 mm ning kliirens 170 mm. Kuna ilu on vaataja silmades ja maitse üle ei vaielda, siis võiks öelda, et tegu on üsnagi õnnestunud disainiga.

Kuigi välimuses leiab mitmeid viiteid maastikusuutlikusele, ei ole tegu üksnes konkurendiga oma turuosas, vaid tänu oma ruumikusele võib S-Cross ligi meelitada nii mõnegi huvilise, kes siiani sõitnud näiteks väikese mahtuniversaaliga.

Sisemus

Hoolimata pisut kõrgemast isteasendist, jääb pigem mulje, et tegu on tavalise sõiduautoga. Kõik juhtseadmed ja lülitid asuvad käeulatuses täpselt seal, kus vaja ning üldviimistluses midagi silma ei riiva. Roolil asetsevad nupud on paigutatud nii, et neid oleks võimalikult lihtne käsitseda, näidikud armatuurlaual on selgesti loetavad ja sinine taustavalgus mõjub silmale rahustavalt.