“Videomaterjal nende hinnaliste sõiduriistade vanarauaks muutmisest on selgeks sõnumiks liiklushuligaanidele, et me kavatseme tõsiselt ebaseaduslikud kiirendusvõistlused lõpetada ja kaitsta inimesi,” ütles New South Walesi politseiminister David Campbell.

Sellise otsuse tingis seeria suurel kiirusel toimunud liiklusõnnetusi, kus linnatänavail toimunud võidukihutamised tõid kaasa tavaliste liiklejate hukkumise või vigastada saamise.

“Liiklushuligaanid toovad endaga kaasa surmaga lõppeva, teiste omandit hävitava, antisotsiaalse käitumise,” ütles osariigi valitsusjuht Morris Iemma oma avalduses: “Me hakkame hävitama nende omandit.”

Streetracerite autode purukssõitmine annab väärtuslikku informatsiooni liiklusõnnetuste kohta, samas peaks videomaterjali internetti panek mõjuma ka hoiatava näitena.

“Ümberehitatud, lärmakad ja eeskirjadele mittevastavad sõidukid, mis liiklushuligaanidelt konfiskeeritakse, sõidetakse liiklusõnnetusi uurivas laboris tükkideks, seda filmitakse ja analüüsitakse ning autovrakke näidatakse noortele juhtidele hoiatuseks,” ütles Iemma.

Tõsi küll, enne auto hävitamist peab kohus eeskirjarikkuja tänavavõidusõidus osalemises süüdi mõistma.