• Maaletooja Bassadone Automotive Nordic
• Esmaesitlus 5. veebruaril Topautos
• SsangYongi esindus puudus Eestis pea 10 aastat

Hyundai, Isuzu ja Suzuki maaletooja Eestis, Bassadone Automotive Nordic, ei taha uudishimu kergitamiseks ametlikult veel uue brändi nime välja käia, kuid Bassadone Soome kodulehel seisab juba mõnda aega teade, et ettevõte alustab 2015. aasta alguses SsangYongi müügiga Soomes ja Balti riikides.

Konkreetset mudelivalikut ja hinnakirja soomlastel veel välja pandud pole, kuid SsangYong.fi avaküljel ilutseb pilt SsangYong Korandost, mis ilmselgelt saab ka Baltimaades peamiseks müügimudeliks.

SsanYong ei ole Eestis tegelikult päris uus bränd, küll on aga tegemist tema naasmisega pärast pea kümne aasta pikkust pausi.

Kunagi müüs teda Eestis AS Pleione, hiljem üritas selle margiga siinsel turul kanda kinnitada Taani-Leedu ühisettevõte Nellemann Baltic koostöös Pleione ja Kommest Autoga.

Paraku tegi SsangYong ise endale „harakiri“, hakates disainima autosid, mis seniajani seisavad maailma koledaimate autode esikümnes.

Pärast omanikevahetusi on leidnud tootja aga uued disainerid ning viimase aja esitlused maailma autonäitustel on olnud juba igati muljetavaldavad.

Soome meedia spekuleeris eelmise aasta lõpukuudel palju ka sellega, et Bassadone hakkab müüma Soomes ja Baltimaades Hiina omanikele kuuluvat Qorost, kuid juba enne aastavahetust selgus, et tegelikult on uueks brändiks hoopis SsangYong.