Salonen on asutanud nimelt Facebookis kogukonna nimega Öljynkulutus (e k õlikulu), protestides just Audidel ilmneva vea vastu, mis paneb mõningaid masinaid liiga palju mootoriõli neelama. Sellel FB-lehel oli juba 3662 laiki ja Helsingin Sanomate uudis tema protestist kasvatab seda numbrit ilmselt veelgi.

Salonen ostis TFSI-mootoriga varustatud Audi A5 vähem kui viis aastat tagasi, tänaseks on sellega maha sõidetud 110 000 kilomeetrit. Kuid üsna ruttu avastas ta, et auto neelab liiga palju õli. Ja paraku ilmnes, et Volkswagen ei taha võtta vastutust mootorivea eest. Nüüd lubab Salonen oma protestiga minna nii kaugele kui võimalik. Ta ei või kannatada sellist ülekohut. 

YLE andmetel on tegemist paljude 2008-2011 valmistatud TFSI-mootorite tüüpveaga. Mootori kolvid või kolvirõngad ei tööta õigesti ja seega suureneb ka õlikulutus. Neid Audi A4 või A5 masinaid, millel võiks selliseid vigu olla, on Soomes müüdud ligemale 5000. Selle vea parandamine läheks aga maksma 6500 eurot.

Kuna juba sadu saatuseksaaslasi on Salosele endast märku andnud, teab ta ka hästi, et ta pole oma protestis üksi. Volkswageni Soome esindus üritas aga Soome meediale väita, et tegemist olevat just üksikjuhtumiga.

Normaalne õlikulutus, nii nagu tootja ise kinnitab, on 0,5 liitrit tuhandele kilomeetrile.