Saue vallas Hüüru külas Hüüru silla piirkonnas. Mõõtekabiinid paigaldas Maanteeamet Hüüru silla piirkonda juba 2017. aasta lõpus, kuid viimased seadistused ja kohendused said valmis selle aasta maikuus.

Hüüru kiiruskaamerad asuvad Tallinna–Paldiski maantee 15,1 ja 15,3 kilomeetril. Üks kiiruskaameratest fikseerib Tallinna ja teine Paldiski poolt lähenevate sõidukite kiiruseid. Mõlema kiiruskaamera tööpiirkonnas on suurim lubatud sõidukiirus 50 km/h. Kiiruskaamerate poolt fikseeritud rikkumisi menetleb Politsei- ja Piirivalveamet.

Paigaldatud kiiruskaamerate asukohad valiti Maanteeameti liiklusohtlike kohtade ohutustamise meetme raames. Antud koht on Maanteeameti riskianalüüsist ohtliku lõiguna esile tulnud. Riskianalüüs arvestab erinevaid teega seotud parameetreid ja toimunud liiklusõnnetusi.

„Riskianalüüsi läbiviimise käigus hinnati ka kohapeal erinevaid võimalusi ohu vähendamiseks ning mõjusaimaks pidasime kiiruskaameraid,“ lausus Maanteeameti piirkondliku liikluskorralduse talituse juhataja Erkki Vaheoja. „Hüüru sillale kiiruskaamerate paigaldamise ettepanek tuli ka kohalikelt elanikelt ja politseilt.“

2018. aastal täiendavaid kiiruskaameraid Maanteeamet paigaldada ei plaani. Riigiteedel on nüüd kokku 66 kiiruskaamera mõõtekabiini.