Jeep

Uus Jeep Grand Cherokee on viie finalisti seas, kes kandideerivad Motoshow’l aasta parima maastikusuutliku auto tiitlile “Kõrvalteede kuningas”. Konkurssi korraldab autoportaal WhatCar?. Uus Grand Cherokee on senise viiekäigulise automaatkäigukasti asemel varustatud kaheksakäigulisega, mis tagab meeldiva sõidukogemuse ning varasemast väiksema kütusekulu. Grand Cherokee mudeliversioonidel rakendatav pidev nelikvedu tagab piisava läbivuse ning stabiilsuse ka kõige raskemate tee-, maastiku- ja lumeolude korral. Õhkvedrustus (varustuses varustustasemetes Overland ja Summit) võimaldab vastavalt vajadusele muuta sõiduki kliirensit, kasvatades selle kuni 27,2 sentimeetrini.

Jeep Compass on läbinud põhjaliku mudeliuuenduse. Muuhulgas on seni kasutatud variaatorkäigukast asendatud uue kuuekäigulise automaatkäigukastiga. Endiselt paistab Compass silma oma hea varustuse, sõidumugavuse ja konkurentsivõimelise hinna poolest. Uues North varustustasemes (automaatkäigukastiga) Compassi hind algab 21 000 eurost.

Jeep Compass. Foto: Silberauto

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz on näituse välialal esindatud tarbesõidukitega. Suurimaks uudiseks Tartu Motoshow’l on värskelt Silberauto Eesti esindustesse jõudnud uus Sprinter. Sprinter on esimene kaubik maailmas, millel on standardvarustuses külgtuule-assistent. Valikvarustuse hulka kuuluvad uued aktiivse turvalisuse süsteemid nagu kokkupõrke vältimise süsteem, pimenurga-assistent, kaugtule-assistent ja sõiduraja-assistent. Loomulikult on endiselt kõigi Sprinterite varustuses viimistletult töötava elektrooniline stabiilsusprogramm (ESP®), mis aitab tagada turvalisuse ka keeruliste (sh talviste) teeolude korral. Uue Sprinteri kütusekulu on oma klassi parim, alates vaid 6,3 liitrist 100 kilomeetri kohta.

Mercedes-Benz Sprinter. Foto: Silberauto

Lisaks Sprinterile on esindatud raskeveokite lipulaev, uus Mercedes-Benz Actros. Actros on pärjatud 2012. aasta raskeveoki tiitliga ning on tuntud oma mugavuse, suurepärase disaini, ökonoomsuse ja vastupidavuse poolest. Lisaks on messialal väljas väikekaubik Citan, mis on võitnud suure kaubikute arktikatesti ja seega tunnistatud parimaks talvekaubikuks. Nelikveolistest (tarbe)sõidukitest huvitatutele leidub Mercedes-Benzi väljapanekus nelikveoline mahtuniversaal Vito.

Et Mercedes-Benzi sõiduautode parimad omadused võimalikult hästi avalduksid, saab neid katsetada proovisõidualal. Kohal on Eesti aasta auto 2013, Mercedes-Benz A-klass ning Mercedes-Benzi kõrgelt hinnatud maastur GLK.

Lancia

Silberauto uusim, tänavusest suvest nii Eestis, Lätis kui Leedus maale toodav automark, Lancia, on Tartu Motoshow’l esindatud ühe praktilisema mahtuniversaaliga, mida Eestist osta võimalik on. Säästliku diiselmootoriga, hästi varustatud, seitsmekohaline, vajadusel ka väga suurte esemete veoks kohandatav Lancia Voyager toob Lancia kaubamärgi üle aastate taas Motoshow’le. Esialgu keskendub Silberauto Lancia puhul eelkõige USAs Chrysleri märki kandvate sõidukite Euroopa analoogidele: lisaks näitusel esitletavale Voyagerile (Chrysler Grand Voyageri analoog) on mudelivalikus ka Lancia Thema (Chrysler 300 C analoog).

Lancia Voyager. Foto: Silberauto

Mitsubishi

Mitsubishi on esindatud eelmise aasta lõpus turule tulnud uue Outlanderiga, mille omadustega saab tutvuda proovisõidualal. Mitsubishi Outlanderi tutvustamiseks algas vahetult Tartu Motoshow’ eel sooduskampaania: http://www.mitsubishi.ee/kampaania

Mitsubishi Outlander. Foto: Silberauto