„Ilmselgelt on tegu pahatahtliku rünnakuga meie ettevõtte vastu, uurime meile tekitatud kahju ulatust ning teeme digikurjategijate tabamiseks ja edasiste sarnaste intsidentide vältimiseks ametiasutustega tihedat koostööd," rääkis Veho ASi tegevjuht Keijo Kaasik.

Ettevõtte arvutisüsteemid sattusid rünnaku alla pühapäeval, 13. detsembril. See mõjutab automüügi esinduste tööd ja sisevõrkude kasutamist siiamaani.

„Ettevõtte infosüsteemid valdavas osas praegu kahjuks ei tööta, kuid tegeleme aktiivselt normaalse tööseisundi taastamisega ja loodame seni mõistvale suhtumisele," sõnas Kaasik.

Ettevõte informeeris juhtumist Andmekaitse Inspektsiooni, Riigi Infosüsteemide Ametit (RIA) ning esitas politseile kuriteo uurimise alustamiseks avalduse.

RIA küberintsidentide käsitlemise osakonna CERT-EE juht Tõnu Tammer märkis, et asutuse eksperdid on nõustanud ettevõtet tekkinud olukorra lahendamisel ning igapäevase töörütmi taastamisel.

Veho ei olnud nõus teada andma, kas tegemist oli lunavararünnakuga ja kas klientide andmed võisid sattuda kurjategijate kätte.