Põrgulikku ja kõikehõlmavat häält tegevad hävitajad liiguvad oluliselt nobedamalt kui heli, mis näiteks ahhetuste ja ohhetustena elegantseid ja ohtliku loomuga lennukeid jälgiva publiku ühissuust väljub. Sonic boom ehk pauk, mis kõlab, kui metallkotkas helibarjääri purustab, on suisa müstiline kogemus.

Sel fotol on näha aga ka toda hetke saatev visuaalne tants, millest ei puudu inimvõimete piirimail tegutsemisele omast kosmilist sümmeetriat ja sümpaatiat. See F-22 Raptor penetreeris piiri Alaska lahes lennukikandja USS John C. Stennis kohal tõeliselt efektsel Top Gun'i vaimus ülelennul.

Helikiirus ehk Mach 1 on võrdne umbes 1225 km/h. Nähtuse põh­justajaks peetakse nn Prandtl-Glauerti singulaarsust, mille puhul jääb kiht veeosakesi justkui lõksu kahe kõrge rõhuga õhukihi vahele. Lennuki tekitatud kahe helilaine tipus toimub rõhu järsk langus ja kondenseerumine.

Nimetatud lennukikandja osaleb parajasti õppustel nimega Northern Edge 2009, mille eesmärk on harjutada objektide tuvastamist merel.