Peugeot Boxer on alates turuletulekust müünud üle 720 000 sõiduki. Septembri lõpul toimuval hobisõidukite autonäitusel Pariisis saab esmakordselt näha võimsaks seiklejaks ehitatud uut Peugeot Boxer 4×4 ideeautot.

Ideeauto paistab silma ägeda värvilahendusega – omavahel on kombineeritud erinevad rohelised toonid, hall ja naturaalne valge.

Dangeli nelikvedu ja kõrgem kliirens koos spetsiaalsete rehvidega sobivad maastikule nagu valatud. Öösel valgustab üllatusi 8 tuuleklaasi kohale integreeritud leed-moodulit.

Laisaarlane, Habicht ja teised

Peugeot Boxer L3 keretüübile ehitatud ideeauto pikkus on 6 meetrit, mis majutab mugavalt 3 inimest. 10 m² suurune autoelamu on jaotatud neljaks tsooniks: köögi- ja söögiruum, magamisala, vannituba ning juhikoht.

Mahukad panipaigad võimaldavad kõik matkamiseks vajaliku ja rohkemgi veel kaasa pakkida. Ja lihtsalt lahti pakkida, sest asjad on alati käepärastes kohtades.

Katuseraamini ulatub mugavalt tänu külgredelile, mis järgib rattakoopa kaart ning auto kerejooni. Piiramatuteks seikluseks saab katusele erilahendusena paigutada Kanada pähklipuust kanuu, mis katuseakende avamist ei takista.

Auto tagaosas on rattahoidja, millega saab kaasa võtta kasvõi uue põlvkonna elektrilise maastikuratta Peugeot eM02 FS Powertube. Müntrohelise ratta kompaktne aku on integreeritud otse raami.

Seiklemist abistab ka uus 9-tollise ekraaniga navigatsiooniseade, mis võimaldab sisestada sõiduki mõõtmed, et vältida kõrgusepiiranguga teid. Puutetundlik navi ühildub reaalajas liiklusrakendusega WAZE ning lubab kahe telefoni üheaegset ühendamist. Ümbritsevast täieliku ülevaate kuvab ekraan mitmevaateliste HD-kaameratega.

Selle koha peal hakkavad Eesti ägedamad matkamehed nagu Väino Laisaar aka Väints aka Laisaarlane, Marko Habicht ja veel mitmed rahutult nihelema: andke siia! Väints tegi mullu Peugeot Travelleriga Euroopalegi ringi peale. Ideeauto tundub aga veel kihvtim!

Euro 6 ja Dangeli nelikvedu

Peugeot Boxer 4×4 on palju enamat kui lihtsalt stiilne hobisõiduk: see on jätkuvalt ökonoomne ja vilgas liikuja, seda tänu Euro 6 standardile vastav jõuallikas.

Dangeli nelikvedu lubab tänu kolmele sõidurežiimile lihtsalt ja mugavalt liigelda kivistel teedel, kruusal, mudas ja lumes.