Juba mitmendat aastat järjest on Honda pälvinud pikanäpumeeste soosingu ning hoiab varguste edetabelis esikohta, kirjutab Accelerista.

Ühendriikide kindlustuskuritegevuse uurimisega tegelev institutsioon NICB (The National Insurance Crime Bureau) koostab igal aastal pingerea, milles on välja toodud kõige sagedamini varastatud autod.

Andmed hõlmavad nii varastatud sõidukite mudeleid kui ka tootmisaastat. Statistikat tehakse ka osariikide lõikes, millest selgub, et erinevusi on nii koguste kui ka kohalike lemmikute osas.

Aastal 2015 varastati Ameerika Ühendriikides rohkem kui 700 000 autot, millest tublisti üle 100 000 oli Honda Accorde ja Civicuid. Nimekirja tipus figureerivad samad mudelid, mis Ühendriikide autoregistriski.

Vanad Hondad on ilmselt varastele hõlbus saak. Seevastu Toyotad, mille vastu pikanäpumehed haiglast huvi ilmutavad, on üpris uued. Paljude varganägude soosingus olevad suured kastikad jäävad aga oma vanuselt sinna kuhugi vahepeale.

ekraanitõmmis

NICB nimekirjas on tegu kõige värskemate andmetega 2015. aastast. Uusi autosid on raskem varastada ja tootmisaastaga 2015 sõidukite hulgas oli pingera tipp niisugune: Nissan Altima (1104), Chrysler 200 (1069) ja Toyota Camry (923).

Honda on ilmselt uute sõidukite vargakindluse osas tugevat tööd teinud, sest uuemate autode top 10 hulgas ühtki Hondat ei leidu.

Kuigi Hondad on enimvarastatud autode üldpingera tipus, eelistavad 23 osariigi autovargad hoopis pikap-mudeleid.