Xoupir (hääldatakse s-iga) on tema kujutlus meie tulevasest linnatranspordist. Kuue rattaga bussi veavad tagumised neli ratast, millele omakorda annavad jõudu kaks elektrimootorit.

Buss sisaldaks loomulikult akusid, ent neid ei peaks laadima kaabliga kuskil jaamas. Xoupir on mõeldud sõitma tänavatel, kus juhtmevaba laadimise valmidus on peidetud tee sisse.

Ent see pole veel kõik, Batmani sõiduvahendi välimusega buss oleks ka muul viisil täis tipptehnoloogiat.

Bussi katusel olevad kumerad päikesepaneelid toidaksid bussis olevat ülikiire Wifi jaamasid, et reisijaid ühendusega varustada.

Klaasid oleks reguleeritava läbipaistvusega, bussi küljed oleksid aga pidevalt muutuvad OLED-ekraanid, kus kuvada reklaame või muid teateid. Seejuures kuvataks erinevatele jalakäijatele erinevaid reklaame, vastavalt sellele, kes parasjagu bussi vaatab.

Sõidu eest tasumiseks ei maksaks bussijuhi kabiini juurde sularahaga minna. Pileti saaks nutitelefoni kaudu osta või end bussis sõrmejäljega tuvastades, millega võetakse vajalik summa otse sõitja arvelt maha.

Xoupiri võiks pidada tõeliselt ulmeliseks tuleviku bussiks, kui ainult kõik selle koostisosad juba tänapäeval täiesti tavalised poleks. Asi siis tänavatesse juhtmevaba laadimine ehitada on.

Vaata veel pilte siit.