Samal ajal kui varguste arv väheneb, suureneb leitute ja omanikele tagastatud autode arv, kirjutab Autobildt. Saksamaa autoregister sai mullu üle 10.000 järelepärimise leitud autode identifitseerimiseks. Enamik neist tuli siiski välismaalt.

Ka kindlustuskompaniid tegutsevad aktiivselt varastatud autode leidmisel. Kui auto leitakse rohkem kui kuu aega pärast vargusteate sisseandmist, jääb leitud auto kindlustuskompaniile. See lastakse täielikult korrastada ja müüakse uuesti maha.

Välismaalt ja eriti Venemaalt on siiski raske autosid tagasi saada. Venemaa seaduste kohaselt jääb masin tihti selle heausksele ostjale. Ainult kohtuotsusega saab seda uuelt omanikult ära võtta.

Varastatud autode tagasisaamine ei teeni Saksamaal aga ainult majanduslikke eesmärke. See on ka vargusevastaste süsteemide omapäraseks testimismooduseks. Näiteks mõni aeg tagasi sagenesid Saksamaal Audi A8 vargused. Pärast osa autode kättesaamist selgitati välja kaitsesüsteemi nõrgad kohad ja tehas tegi vajalikud muudatused masina vargakindluse tõstmiseks.