Kuldsete kraanidega vannitubades, väikese teatri ning helikopteri maandumisplatsiga varustatud Ocean Breeze oli nimelt pikalt omanditüli objektiks, kuna Jordaania väitis, et laev on hoopis nende, vahendab ITN. Iraak käis Jordaania vastu Prantsusmaal kohut ning võitis omandiõigused tagasi.

Prantsusmaal redutamise järel suunati alus Kreekasse renoveerimisele ning sõidutati siis Iraaki, kusjuures riigi transpordiminister Amer Abdul-Jabber tegi Suessi kanalit läbinud reisi alates Araabia Ühendemiraatidest ka ise kaasa.

Leava üritati maha müüa juba 2008. aastal, ent siis, masu harjal, ei soovinud keegi selle eest 30 miljonit dollarit välja käia. See on ainus Husseini luksusjaht, mis tänini alles. Teise laeva nimega Al Mansur hävitasid USA raketid Lõuna-Iraagis juba 2003. a.

1981. aastal, mil Ocean Breeze ehitati, oli tegu tõepoolest eesrindliku luksuslaevaga, ent tänapäevaste megajahtide kõrval jätab see 82-meetrine alus võrdlemisi niru mulje. Ent tegu on siiski kurikuulsa diktaatori kunagise lemmikuga, mis peaks objektile kõvasti väärtust juurde andma.

Jälgi EkspressAuto uudiseid ja artikleid ka Twitteris!