Mida teha, kui mõni autojuht liikluses omavolitseb ja võib-olla seeläbi teisi ohtlikku olukorda seab?

Meie moodsal ajastul suudetakse paljud sellised intsidendid nuti- või mingi muu kaameraseadmega jäädvustada, mis võib kergendada ka roolirüblikute leidmist ja karistamist.

Tõenäoliselt aga vähesed tegelevad liiklushuligaanide „vahelevõtmisega” nii aktiivselt nagu Ühendkuningriigis Londonis elav Twitteri-kasutaja CycleGaz, kes neist pidevalt videojäädvustusi üles laadib.

USA äriajakirjas Forbes ilmunud artikli järgi on CycleGaz avalikustanud kahe aasta jooksul 213 liiklusrikkumist ja need ka politseile edastanud. Kusjuures 133 neist panid politsei tegutsema, et pahategijad üles leida.

Selle tulemusel on 22 juhti olnud sunnitud turvalise sõitmise koolitusi külastama, 23 on kokku 16 642 inglise naela eest trahve saanud ja koguni 25 kohtu ette jõudnud.

Õigluse eest seisev härra CycleGaz jäädvustab liikluses toimuvat jalgrattakiivri külge kinnitatud kaamera abil. Ta pole kaugeltki ainus omasugune, aga kindlasti üks pühendunumaid.

Vägevamad ratturikaamerad suudavad salvestatavale videopildile lisada ka mitmeid olulisi näitajaid nagu ajakoodid ja asukohainfo. Rääkimata võimalusest täisringis enda ümber filmida ja ülikõrget pikslitihedust kasutada (kuni 5,7K, mis on pea kaks korda kõrgem resolutsioon kui 4K ülikõrglahutus pakub)

Siit ka väike stiilinäide CycleGazi Twitteri-säutsudest: