Renault Twizy on väike ja lihtsasti manööverdatav elektrisõiduk. Selle pikkus on vaid 2,3 m ja laius 1,24 m. 2012. aastal esmaesitletud Twizysid on tänaseks toodetud üle 15 000 ning neid sõidab maailmas 40 riigis, viimati jõudsid esimesed Twizyd Sloveeniasse ja Kanadasse.

Et Twizy sobituks Bluely laadimisvõrgustikuga, viidi läbi kaks olulist muudatust. Twizyd varustati lahendusega, mis võimaldab ühenduses olla Lyoni piirkonna autojagamisteenuse tellimis- ja kõnekeskusega. Teiseks asendati Twizy tavapärane laadimiskaabel Bluely ja Bluecari võrgustikuga ühenduva laadimispistikuga. Twizy Bluely laadimisaeg on kuni kolm ja pool tundi.

Lyoni piirkonnas Bluely autojagamisteenust pakkuv Bolloré'i Grupp võttis hetkel oma klientide kasutusse 30 Renault Twizyt. 2015. aasta lõpuks saab Bluely (Lyon) ja Bluecubi (Bordeaux) võrgustikus olema juba 110 Twizyt.

Renault' elektriautode lisamine Bolloré'i autojagamisteenusesse on 2014. aasta septembris kahe Prantsusmaa ettevõtte vahel sõlmitud koostöölepingu esimene käegakatsutav tulemus. Ühisettevõte loodi eesmärgiga arendada elektriautode jagamisteenuste lahendusi.

“Twizy Bluely on meie ja Bolloré'i autode jagamise ja elektriautode kasutamise alase koostöö esimene konkreetne tulemus. See vastab kahele väljakutsele: tõhustada linnatransporti ja parandada õhu kvaliteeti,” märkis Renault' Prantsusmaa piirkonna vanem-asejuht Philippe Buros.

Renault’-Bolloré'i koostöö

2014. aasta 9. septembril allkirjastatud leping sätestab:

  • • Tööstusliku koostöö Bolloré'i elektrisõidukite koostamiseks Põhja-Prantsusmaal Renault' Dieppe'i tehases alates 2015. aasta teisest poolest.
  • • Ühisettevõtte loomise elektriautode ühiskasutuslahenduste müümiseks Prantsusmaal ja mujal Euroopas.
  • • Renault' teostab Bolloré'ile linna-elektrisõiduki (20 kWh liitiumpolümeeraku, LMP) konstrueerimis-, arendus- ja enda tehastes tootmise analüüsi.